Хорватія

Хорватія


Перелік основних документів

Для дорослих:

1. Закордонний паспорт (оригінал).

  • закордонний паспорт повинен бути дійсним не менше 90 днів від дня закінчення подорожі;
  • у паспорті повинні бути принаймні дві вільні сторінки для дорослого та дві вільні сторінки на кожну вписану дитину, якщо їй відкривається віза.  Сторінки "4" і "5" - "Особливі відмітки" не приймаються до уваги;
  • посольство не приймає продовжені паспорти та паспорти на дівочому прізвищі, якщо після шлюбу прізвище змінено!

2. Дві кольорові фотокартки (3,5 см * 4, 5 см).

  • розмір фотографій 3,5 х 4,5 см на білому фоні, 70-80% фотографії повинне займати лице;
  • фото мають бути чіткими, однаковими і зробленими не пізніше ніж за 3 місяці до подачі документів в посольство;
  • фотографії подаються всіх туристів, включно з дітьми будь-якого віку.

3. Копія внутрішнього паспорта.

  • для громадян інших країн – посвідка на проживання;

4. Анкета туриста.

  • роздруковується на кожного туриста;
  • турист власноруч повинен поставити підпис.

5. Анкета Консульства.

  • кожен турист особисто ставить підпис на стр.3 (п.37), та стр. 4 в нижній правій частині;
  • за дітей підписує анкету один з батьків, в чий паспорт вписана дитина, або в супроводі якого дитина буде перебувати в Австрії;
  • підпис ставиться виключно ручкою із синім чорнилом.

6. Копія свідоцтва про шлюб/ розлучення/ смерть одного із подружжя.

Додаткові документи

Для дітей та школярів:

1. Дитячий проїзний документ

  • дійсний мінімум 3 місяці після закінчення дії візи;
  • до 17 років діти можуть бути вписані в закордонні паспорти батьків або того з батьків, з ким дитина подорожує;
  • фотографія дитини вклеюється в паспорт батьків з 5 років;

2. Копія свідоцтва про народження.

  • якщо дитині вже 16 років, копія загальногромадянського внутрішнього паспорта;

3. Нотаріально завірена копія дозволу на виїзд дитини від мати/батька

  • в разі якщо дитина їде з одним з батьків або від обох батьків, якщо дитина подорожує сама;
  • оригінал доручення залишається у туристів для пред'явлення на кордоні.

4. Довідка з місця навчання.

  • із зазначенням адреси, телефону, підписана директором та завірена печаткою;
  • на період літніх канікул довідка не обов'язкова.

Для студентів:

  1.  Довідка з місця навчання із зазначенням адреси, телефону, завірена печаткою;
  2.  Копія студентського квитка.

Для пенсіонерів:

  1. Копія пенсійного посвідчення.
  2. Оригінальна довідка з пенсійного фонду про розмір пенсії за останні півроку.

Для подорожуючих на автомобілі:

1. Копія техпаспорта на автомобіль;
2. Копія посвідчення водія;
3. Копія страхівки на автомобіль (зелена карта);
Варто знати

Консульський збір не оплачують:

  1. діти до 18 років;
  2. непрацюючі пенсіонери за умови надання копії пенсійного посвідчення (немає різниці, чи пенсіонер за віком чи за вислугою років) та оригіналу випису про отриману пенсію за останні 6 місяців;

  • У разі відмови у візі консульський збір не повертається;
  • Рішення про видачу візи повністю залежить від консульського відділу ;
  • Консульство має право вимагати від туриста додаткові документи, а також запросити його на особисту співбесіду або вимагати надати оригінал паспорта туриста після його повернення;
  • Компанія не несе відповідальність за оформлення візи, якщо не надано повний пакет документів в обумовлені терміни.
  • Всі документи на візу приймаються завчасно;
  • Усі копії документів повинні бути зроблені у форматі А-4;
  • Візовий відділ компанії може вимагати додаткові документи, в залежності від специфіки заявки.
Хорватія
Місцевий час:
02:46, 20.04.2019
Курс валют НБУ:
100 UAH = HRK
032 243 77 22
067 671 38 83
79017, м.Львів
вул. К.Левицького,97