Греція
Перелік основних документів

Для дорослих:

1. Закордонний паспорт (оригінал).

  • закордонний паспорт повинен бути дійсним не менше 90 днів від дня закінчення подорожі;
  • у паспорті повинні бути принаймні дві вільні сторінки для дорослого та дві вільні сторінки на кожну вписану дитину, якщо їй відкривається віза.  Сторінки "4" і "5" - "Особливі відмітки" не приймаються до уваги;
  • посольство не приймає продовжені паспорти та паспорти на дівочому прізвищі, якщо після шлюбу прізвище змінено!

2. Дві кольорові фотокартки (3,5 см * 4, 5 см).

  • розмір фотографій 3,5 х 4,5 см на білому фоні, 70-80% фотографії повинне займати лице;
  • фото мають бути чіткими, однаковими і зробленими не пізніше ніж за 3 місяці до подачі документів в посольство;
  • фотографії подаються всіх туристів, включно з дітьми будь-якого віку.

3. Копія внутрішнього паспорта.

  • для громадян інших країн – посвідка на проживання;

4. Анкета туриста.

  • роздруковується на кожного туриста;
  • турист власноруч повинен поставити підпис.

5. Анкета Консульства.

  • кожен турист особисто ставить підпис на стр.3 (п.37), та стр. 4 в нижній правій частині;
  • за дітей підписує анкету один з батьків, в чий паспорт вписана дитина, або в супроводі якого дитина буде перебувати в Австрії;
  • підпис ставиться виключно ручкою із синім чорнилом.

6. Копія свідоцтва про шлюб/ розлучення/ смерть одного із подружжя.

7. Довідка з місця роботи.

  • має бути вказано: дата прийому на роботу, посада, заробітна плата за останні 6 місяців (рекомендований оклад від 3500 грн.), гарантія збереження посади та окладу на період подорожі;
  • на фірмовому бланку, з адресою та контактними стаціонарними телефонами установи, що видала довідку;
  • довідка повинна бути завіреною оригінальною печаткою та підписом директора і головного бухгалтера установи;
  • у випадку, коли турист є директором установи, довідку підписує заступник директора та бухгалтер;
  • довідка дійсна для подачі протягом 30 днів від дати видачі установою.

8. Підтвердження фінансування поїздки (довідка з банку).

  • на фірмовому бланку з назвою банку, адресою та стаціонарними телефонами філії, що видала довідку, з даними співробітника банку, що підготував довідку;
  • рекомендований залишок має бути з розрахунком 90 євро на особу на один день;
  • довідка дійсна для подачі протягом 30 днів від дати видачі банком;
Додаткові документи

Для дітей та школярів:

1. Дитячий проїзний документ

  • дійсний мінімум 3 місяці після закінчення дії візи;
  • до 17 років діти можуть бути вписані в закордонні паспорти батьків або того з батьків, з ким дитина подорожує;
  • фотографія дитини вклеюється в паспорт батьків з 5 років;

2. Копія свідоцтва про народження.

  • якщо дитині вже 16 років, копія загальногромадянського внутрішнього паспорта;

3. Нотаріально завірена копія дозволу на виїзд дитини від мати/батька

  • в разі якщо дитина їде з одним з батьків або від обох батьків, якщо дитина подорожує сама;
  • оригінал доручення залишається у туристів для пред'явлення на кордоні.

4. Довідка з місця навчання.

  • із зазначенням адреси, телефону, підписана директором та завірена печаткою;
  • на період літніх канікул довідка не обов'язкова.

Для непрацюючих осіб:

1. Спонсорський лист.

2. Фінансове забезпечення спонсора:

2.1 Довідка з банку про наявність рахунку на фірмовому бланку банку + копія картки до рахунку, якщо він картковий, або тревел-чеки (копії квитанції і самих чеків);

2.2 довідку з місця роботи спонсора із зазначенням посади, окладу та реквізитами компанії (підпис керівника, головного бухгалтера, оригінальна печатка).

3. Копія закордонного паспорта спонсора.

  • якщо такий відсутній, тоді надається копія загальногромадянського внутрішнього паспорта;

4. Документ, що доводить родинні зв’язки між подорожуючим та спонсором.

Для студентів:

  1.  Довідка з місця навчання із зазначенням адреси, телефону, завірена печаткою;
  2.  Копія студентського квитка.

Для пенсіонерів:

  1. Копія пенсійного посвідчення.
  2. Оригінальна довідка з пенсійного фонду про розмір пенсії за останні півроку.

Для приватних підприємців:

1. Копія свідоцтва про державну реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності.

  • завірена печаткою приватного підприємця, якщо її немає - завірена нотаріально;

2. Довідка з податкової інспекції про доходи за останній звітний період.

3. Копія свідоцтва про реєстрацію платника податків.

Для подорожуючих на автомобілі:

1. Копія техпаспорта на автомобіль;
2. Копія посвідчення водія;
3. Копія страхівки на автомобіль (зелена карта);
Варто знати

Консульський збір не оплачують:

  1. діти до 18 років;
  2. учні та студенти до 21 року, за умови надання оригіналу довідки з місця навчання із зазначенням денної форми навчання (стаціонару);
  3. непрацюючі пенсіонери за умови надання копії пенсійного посвідчення (немає різниці, чи пенсіонер за віком чи за вислугою років) та оригіналу випису про отриману пенсію за останні 6 місяців;
  4. інваліди за умови надання копії посвідчення інваліда та оригіналу випису про отриману пенсію за інвалідністю за останні 6 місяців.

  • У разі відмови у візі консульський збір не повертається;
  • Рішення про видачу візи повністю залежить від консульського відділу ;
  • Консульство має право вимагати від туриста додаткові документи, а також запросити його на особисту співбесіду або вимагати надати оригінал паспорта туриста після його повернення;
  • Компанія не несе відповідальність за оформлення візи, якщо не надано повний пакет документів в обумовлені терміни.
  • Всі документи на візу приймаються завчасно;
  • На розгляд не приймаються продовжені закордонні паспорти;
  • У паспорті туриста повинно бути не менше 2-х чистих сторінок у розділі візи;
  • Загальногромадянський закордонний паспорт (дійсний мінімум 3 місяці після закінчення дії візи);
  • Усі копії документів повинні бути зроблені у форматі А-4;
  • Візовий відділ компанії може вимагати додаткові документи, в залежності від специфіки заявки.
Греція
Місцевий час:
23:08, 25.04.2019
Курс валют НБУ:
100 UAH = 29,809 EUR
Литвин
Марія
менеджер напрямку
тел:+38 067 67 57 715 icq: 622820570
напрямки: Болгарія, Греція, Грузія, Єгипет, Кіпр, Туреччина, тури по Україні, візова підтримка, бронювання турів та готелів
032 243 77 22
067 671 38 83
79017, м.Львів
вул. К.Левицького,97